Liefhebbers van de ATB-track Bakelsbos

Beste liefhebbers van de ATB-track Bakelsbos

Van alle kanten worden wij de hemel in geprezen over de voortreffelijke staat van de ATB-track Bakelsbos. Daarover zijn wij natuurlijk heel content.
Wie zijn wij: wij zijn 9 gepensioneerden en lid van Tourclub ’81 Helmond die in de zomer en herfst van 2013 de track hebben aangelegd en met heel veel plezier elke maandagochtend, voornamelijk in de herfst- en wintermaanden, het onderhoud doen.
Het onderhoud doen wij geheel vrijwillig en worden blij van de vele complimenten. Zie ook https://www.mtbroutes.nl/noord-brabant/helmond
Vaak wordt er gevraagd een donatie te mogen doen. Tot nu toe hebben we dat altijd afgewezen.
Tot nu toe. Het hoeft niet, maar velen hebben ons erop gewezen dat 1 keer per jaar met de vrijwilligers lekker te gaan eten ook heel gezellig is.
Na zulke opmerkingen gaan wij natuurlijk overstag en gebruiken wij een eventuele donatie voor dit doel.
Ons bankrekeningnummer, tevens het rekeningnummer van Tourclub ’81 Helmond, is
NL 45 RABO 03024977, onder vermelding van donatie ATB-track Bakelsbos.

Bij voorbaat hartelijk dank.
De bosgroep van Tourclub ’81 Helmond

Je steentje bijdragen

Als individuele mountainbiker kun jij je steentje bijdragen. Allereerst door je te gedragen. We beseffen ons dat het steeds drukker wordt in de bossen en dat je op je wekelijkse rondje regelmatig ruiters, wandelaars en andere fietsers tegenkomt. Dat geeft soms wrijving, want niet iedereen heeft begrip voor de beleving van een ander. Asociaal gedrag richting andere gebruikers heeft echter geen enkele zin. Sterker nog, je benadeelt je eigen sport en andere mountainbikers. Een slecht imago kan er namelijk toe bijdragen dat mountainbikers uit populaire natuurgebieden worden geweerd en dat je daar niet meer mag fietsen. Daarom hebben verschillende sportbonden (NTFU, KNHS en Atletiekunie) en natuurorganisaties (Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Landschappen) de handen ineengeslagen. Deze samenwerking levert een ‘Buitencode’ op waarin we een aantal gedragsregels met elkaar afspreken:

“Ruimte voor elkaar sportief gebaar”

Campagne buitencode

Daarnaast kun je letterlijk je handjes laten wapperen. Help een trailcrew bij het onderhoud of word lid van een lokale MTB-vereniging die een route onderhoudt. Je kunt helpen bij het snoeien van takken, tegengaan van erosie op de route of aanleg van nieuwe singletracks.

Tenslotte ondersteun je de wieler- en mountainbikesport door een Fietssport PLUS-account af te sluiten. Je ondersteunt dan samen met ruim 65.000 anderen de belangenbehartiging van de NTFU. Zo zorgen we er samen voor dat we nu en in de toekomst zorgeloos van onze sport kunnen blijven genieten.